tiistaina, toukokuuta 1

Järjestön valitseminen

Sain tosiaan vanhemmilta luvan hakea vaihto-oppilaaksi Jenkkeihin. Aloinkin heti tutkia eri järjestöjä.
UP education olisi ollut muuten hyvä, mutta hinnastossa ei kerrottu koko hintaa, koska hintaan ei sisälly vakuutus eikä lennot.
EF:n sivuilta en löytänyt hintoja, joten jätin vaihtoehdon heti pois laskuista.
STS ei vaan yksinkertaisesti houkuttanut minua.
YFU:n olisin halunnut muuten, mutta hinta oli huomattavasti kalliimpi, mitä muilla järjestöillä.
ASSE:n hakuaika oli jo päättynyt.
Exploruksella olisi ollut hauska muutaman päivän leiri New Yorkissa ja vuosihinta olisi muutenkin ollut mukavan alhainen, mutta sivuilla korostettiin, että järjestö haluaa hyvää kielitaitoa omaavia oppilaita, joten ajattelin ettei järjestö sopisi minulle.
Rotary on melko kallis ja kuulemani perusteella Rotaryn kautta nuoret vaihtavat kolmen kuukauden välein perhettä. Minä haluan asua samassa perheessä koko vuoden.

Päädyin AFS:än, koska kaverini sanoi, että siellä ollaan melko rentoja ja hintakin oli melko sopiva. Loin käyttäjän AFS:n sivulle ja täytin hakemuksen. Seuraavana päivänä vein opettajalleni kirjekuoren, jossa oli ohjeet suositusten kirjoittamiseen ja pyysin häntä postittamaan suosituksen.

Nyt enää odotellaan kutsua haastatteluun : )



1 kommentti:

  1. Hyvä järjestövalinta! Muutama pikku täsmennys: Rotarit ei ole kalliita, itse asiassa he maksavat vuoden aikana oppilaille pientä taskurahaa. Lennot pitää varata itse (saa valita halvimman), eikä heillä ole tuhansien eurojen ohjelmamaksua. EF:n sivuilla on kyllä hinnat, kohdassa Ohjelmahinnat - ohjelmamaksut: USA lukuvuosi 7290 euroa. Sitten kaikenmaailman "vaadimme hyvää kielitaitoa" on ihan peruskauraa, eikä semmoisia tarvi pelätä, suomalaisilla nuorilla on loistava kielitaito verrattuna moneen ulkomaalaiseen nuoreen.

    Joka tapauksessa parhaita ovat just AFS ja YFU sekä Rotaryt.

    VastaaPoista